Vaccinaties (Griep, Pneumokokken, Corona)

Griepvaccinatie

Jaarlijks vindt er in heel Nederland een griepvaccinatie plaats, deze vaccinatie wordt uitgevoerd door de huisarts en is bedoeld voor patiënten met een verminderde weerstand of chronische aandoening. Mocht u willen weten of u voor de griepprik in aanmerking komt, kunt u dit altijd met ons bespreken. Ook kunt u op de website van het RIVM: Voor wie is de griepprik – of op de site Wel of geen griepprik kijken

Pneumokokkenvaccinatie

Alle patiënten uit een bepaalde leeftijdsgroep (wisselt) krijgen een oproep voor een pneumokokkenvaccinatie.  Deze vaccinatie beschermt tegen een ernstige longontsteking die door de pneumokokkenbacterie kan worden veroorzaakt. Meer informatie over de pneumokokkenvaccinatie en bacterie, leest u op de website van het RIVM

De jaarlijkse griep-/pneumokokken vaccinatie vindt plaats in het najaar plaats op de praktijk aan de Elsensohnstraat 4 in Terborg. Komt u in aanmerking hiervoor, dan ontvangt u een uitnodigingsbrief. In verband met de Coronamaatregelen zijn tijdsvakken gemaakt. In uw oproepbrief kunt u lezen in welk tijdvak u bent ingedeeld. Wij willen u vragen zelf een mondkapje mee te nemen. En vergeet vooral uw oproepbrief niet!!

Corona vaccinatie

Inmiddels hebben velen van u een of meerdere corona vaccinaties gekregen van de huisarts, GGD of andere instanties. Voor informatie hierover zie onze Corona pagina.

Reizigers vaccinatie

Wij geven geen reisadvies of vaccinaties voor patiënten die op reis gaan naar het buitenland. Hiervoor adviseren wij u contact op te nemen met de GGD Noord- en Oost Gelderland of collega artsen die wel reizigersvaccinatie aanbieden. Informatie over medicatie op reis en eventuele verklaringen kunt u het beste kijken op de website van het CAK.

Engelstalige verklaring medicatie / CAK voor landen BUITEN Europa is hier te downloaden. LET OP: er moet een geschreven handtekening van een arts op staan, een kopie is niet geldig. Informatie voor invullen, naast uw gegevens zijn:

Name caregiver: Huisartsenpraktijk IJsselpoort; AGB-code: 01009478; Address: Elsensohnstraat 4.