Online vragen stellen (e-Consult)

Sinds januari 2022 kunt u online vragen stellen aan de huisarts. Dit noemen we een e-Consult en is veilig en in lijn met AVG regelgeving. Als u een vraag stelt, krijgt u hierop binnen 2 werkdagen antwoord. Daarbij is er ook de mogelijkheid om een foto/document toe te voegen van een (huid) afwijking.

Voordelen van deze manier van vragen stellen, is dat u het kunt doen op het moment dat het u uitkomt en niet langs hoeft te komen op de praktijk of (lang) moet wachten tot de assistente opneemt.

Een nadeel kan zijn dat niet alle vragen geschikt zijn om online te stellen, denk hierbij aan spoedeisende zaken. Hiervoor kunt u beter bellen met de praktijk. Ook kunnen minderjarige kinderen geen online vragen stellen.

Om gebruik te kunnen maken van de e-Consult mogelijkheid dient u aangemeld te zijn bij MijnGezondheid.net met uw DigID. Meer hierover kunt u lezen op de MGn pagina van onze praktijk website. Ook kunt u kijken op www.mijngezondheid.net.

Belangrijke informatie bij een e-Consult:

  • Duur klachten
  • Lokatie klachten (voor zover mogelijk)
  • Eventuele zaken die de klacht beinvloeden
  • Wat is uw vraag aan ons

Bijvoorbeeld:

  • Sinds 2 weken pijn aan mijn linker knie, in de nacht en ochtend erger, bij lopen minder. Vraag: ik slaapt zo slecht door de pijn, wat kan ik hieraan doen?