Nieuws

23 september 2021

De griepvaccinatie komt er weer aan. Op MAANDAG 1 NOVEMBER tussen 13:30 – 17:30u bent u welkom, met uw uitnodigingsbrief! LET OP u bent ingedeeld in tijdsvakken, informatie hierover leest u in de uitnodigingsbrief. De uitnodigingsbrief ontvangt u de eerste week van oktober (week 40).

16 augustus 2021

Dokter W.N. Boer werkt op Maandag, Woensdag, Donderdag en Vrijdag op de praktijk, dinsdagochtend niet meer. De werkdagen van dokter de Jager zijn ongewijzigd op Maandag en Dinsdag.

Zomervakantie huisartsen

Dokter de Jager is op vakantie tussen 14 en 27 juni en dokter Boer tussen 26 juli en 15 augustus. Tijdens de vakantie van dokter Boer is dokter de Jager aanwezig op maandag en dinsdag en op vrijdag waarnemend huisarts Bisterbosch. De andere dagen is de praktijk alleen geopend voor spoed.

28 juni 2021

Sinds 26 juni jl. mogen de mondkapjes af, het is even wennen, maar veilig. Wel adviseren wij u een mondkapje mee te nemen naar uw afspraak. Het kan voorkomen, bijvoorbeeld bij lichamelijk onderzoek, dat de 1,5m afstand niet kan worden gewaarborgd. In deze situatie adviseren wij een mondkapje te dragen.

7 juni 2021

Vandaag hebben we een fantastisch resultaat geboekt in de strijd tegen Corona, maar liefst 92 vaccinaties AstraZeneca zijn gezet, in de groep patiënten die in maart dit naar hun eerste vaccin van ons ontvingen. Als een geoliede machine hebben onze assistentes Vera en Emmy ervoor gezorgd dat alle patiënten hun vaccin kregen en bewijs hiervan op hun registratiekaart.

11 mei 2021

Vandaag zijn de laatste uitnodigingen verstuurd voor voorlopig de laatste vaccinatie vanuit de huisarts. Patiënten van 60- t/m 64 jaar die nog niet gevaccineerd zijn in de eerdere rondes met AstraZeneca krijgen deze uitnodiging. De eerste prik staat gepland voor woensdag 19 mei. In de brief leest u welk tijdstip. De tweede prik staat gepland voor woensdag 14 juli. Deze dagen liggen vast omdat we per flacon (11 vaccins) prikken. U kunt dus helaas niet een dag later oid uw prik halen. Deze voorlopig laatste vaccinatieronde is bij ons op de praktijk. Voor andere patiënten verwijs ik u naar de Corona pagina van onze website of op Coronavaccinatie.nl

30 april 2021

We krijgen de laatste tijd veel vragen van patiënten wanneer zij aan de beurt zijn voor hun Coronavaccinatie. We proberen u hier zo volledig mogelijk over te informeren, maar u kunt ook zelf op de website van Rijksoverheid opzoeken wanneer u aan de beurt bent. Hoofdregel is, als u aan de beurt bent krijgt u van ons of de GGD een uitnodiging.

8 april 2021

Tot nader order is het AstraZeneca stopgezet voor patiënten jonger dan 60 jaar. Lees hier meer..

23 maart 2021

ASTRAZENECA VACCINATIE OP 29 maart 2021. De tijden zijn gelijk aan de vorige keer, leest u alstublieft de papieren goed door en vul deze in voordat u naar de praktijk komt. Tot aanstaande maandag! De tweede vaccinatie blijft op 7 juni staan!


15 maart 2021

ASTRAZENECA VACCINATIE GAAT VANDAAG NIET DOOR!! We streven ernaar alle uitgenodigde patienten te bereiken vandaag. Gisteren is, als gevolg van 6 meldingen van mogelijke andere bijwerkingen (te lage bloedplaatjes (trombocytopenie)) in Denemarken en Noorwegen, het vaccinatieprogramma stopgezet voor 2 weken. De vaccinatie met het Moderna en Pfizer/Biontech vaccin, gaat gewoon door! Heeft u vragen, of bent u al gevaccineerd, kijk dan op Rijksoverheid: Vragen over AstraZeneca. Ook heeft Thuisarts.nl hun informatie en adviezen aangepast aan de laatste ontwikkelingen.

9 maart 2021

De uitnodigingen voor de eerste patiëntengroep (zie bericht 3 maart), die door de huisarts gevaccineerd wordt met het AstraZeneca vaccin, zijn verstuurd. Maandagmiddag 15 maart tussen 12:00 en 15:00u gaan we vaccineren, dus houdt uw brievenbus in de gaten! Er zal in kleine groepen van ongeveer 15 patiënten gevaccineerd worden. Houdt er rekening mee dat u minimaal 15 minuten nog moet blijven. We willen u verder vragen alle informatie goed door te lezen en de benodigde papieren mee te nemen naar de vaccinatie. Tot ziens op maandagmiddag 15 maart aanstaande, wij zijn er klaar voor!

8 maart 2021

Patienten woonachtig in Kleinschalige woonvormen (bijvoorbeeld De Herbergier), zullen komende dagen aan huis gevaccineerd worden met het Moderna vaccin, door huisartsen van ingestelde mobiele teams. De coordinatie loopt via de huisartsenpost. Bij vragen kunt u contact opnemen met de praktijk. LET OP dit is niet de groep patienten die een uitnodiging ontvangen voor het AstraZenica vaccin. (zie bericht 3 maart jl).

3 maart 2021

De AstraZeneca vaccins voor eerder genoemde patiëntengroep* zijn besteld! Zodra de datum bekend is dat u aan de beurt bent om door ons gevaccineerd te worden ontvangt u een uitnodiging via de post.

  • * Alle patiënten uit geboortejaar 1956 en 1957;
  • * BMI>40 (geboren tussen 1956 en 2002) en;
  • * Thuiswonende patiënten met Syndroom van Down, geboren tussen 1956 en 2002.

18 februari 2021

In de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg is begonnen met vaccineren door de huisarts van de volgende groepen patiënten:

  • Alle patienten uit geboortejaar 1956 en 1957,
  • Patienten met Ernstig overgewicht, BMI>40 (Morbide obesitas) geboren tussen 1956 en 2002.
  • Patienten met syndroom van Down, die thuis wonen, geboren tussen 1956 en 2002.

Het is nog niet bekend wanneer de vaccinatie door de huisarts in de provincie Gelderland aan de beurt is, van deze groep patiënten! Zodra dit bij ons bekend is, zullen deze patiënten een uitnodiging voor vaccinatie door de huisarts ontvangen. Andere groepen patiënten die uitgenodigd worden door de GGD vallen hierbuiten.

7 februari 2021

Vanaf vandaag is Huisartsenpraktijk IJsselpoort aangesloten bij MijnGezondheid.net. Dit betekent dat u digitaal inzage kunt krijgen in uw eigen medisch dossier. Ook kunt u digitaal afspraken maken. Als u hierover meer wil weten neem contact met ons op of kijk op MijnGezondheid.net.

1 februari 2021

Op radio, televisie en social media hoort en leest u berichten over de Corona vaccinatie in Nederland. Berichtgeving hierover richt zich op heel Nederland. Dat betekend dat er regionaal verschillen kunnen zijn in de uitvoer hiervan. Velen van u bellen de praktijk met vragen hierover, wat begrijpelijk is. De situatie verandert steeds en ook de rol van de huisarts hierin. Vorige week is een brief gestuurd namens de GGD met een uitnodiging voor mobiele patiënten die 90 jaar en ouder zijn om gevaccineerd te worden door de GGD. Deze week volgt een uitnodiging door het RIVM voor de groep patiënten tussen 85- en 89 jaar. Zodra wij meer en concrete informatie hebben m.b.t. vaccinatie door de huisarts, leest u het op onze website. Tot die tijd willen we u graag wijzen op de Corona pagina van onze site.

12 januari 2021

De vaccinatie is begonnen voor ziekenhuispersoneel, en medewerkers van verpleeghuizen. Dit gaat op uitnodiging van de GGD. Ook zijn er ontwikkelingen voor vaccinatie via de huisarts. Zodra we hier meer informatie over hebben leest u dit op onze site. Ook kunt u kijken op onze Corona pagina.

7 januari 2021:

De praktijk is open voor reguliere patiëntenzorg. Mocht u merken dat er zaken niet gaan zoals u gewend bent, onze excuses hiervoor. We zijn nog in de opstartfase, we doen er alles aan de (technische) problemen zsm op te lossen. Bij vragen kunt u bellen met de praktijk.

4 januari 2021:

Huisartsen praktijk IJsselpoort is gestart. Tot en met 6 januari is de praktijk alleen geopend voor SPOED. Onze assistentes zullen u telefonisch te woord staan en indien nodig u inplannen bij een van de huisartsen uit Huisartsengroep IJzerrijk. Zoals u heeft kunnen lezen in de welkoms kaart is de praktijk op 1 januari overgenomen van huisarts Petterson en Schellevis, door de heer W.N. Boer. Om alles in goede banen te leiden werken we hard achter de schermen, we hopen op uw begrip hiervoor. Vanaf donderdag 7 januari is de praktijk weer open voor u.