Nieuws

Vakantie dokter Boer 26 april t/m 12 mei 2024

Van vrijdag 26 april t/m zondag 12 mei is dokter Boer afwezig in verband met vakantie. Gedurende deze weken is voor spoed waarneming geregeld. De assistentes weten hier meer over. Onze praktijkondersteuners en assistentes zijn wel aanwezig. Wij willen u vragen om bij voorkeur in deze periode alleen afspraken te maken voor zaken die niet kunnen wachten tot na de vakantie, vanwege mindere bezetting. Ook het sturen van E-consulten willen wij u vragen uit te stellen tot na de vakantie, tenzij expliciet met een van de assistentes afgesproken. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Podcast veel voorkomende klachten, voor patiënten 4 april 2024

Luister nu ‘Huisartspodcast voor patiënten‘ via uw favoriete podcast dienst (bijvoorbeeld Spotify, Podimo of Overcast) kunt u informatie voor patiënten luisteren over: Prikkelbare Darm Syndroom, Chronische slaapproblemen, Chronische pijn en knie artrose. Interessant en leerzaam!! Natuurlijk vind u ook heel veel informatie op www.thuisarts.nl.

Interview NPO radio 1 over AI in de huisartsenpraktijk 6 februari 2024

Vanmorgen heb ik, in het programma Standpunt NL van NPO radio 1, mijn visie mogen geven over de mogelijkheden van AI in de huisartsenpraktijk. We leven in interessante tijden waarbij de zorg overbelast dreigt te raken. AI kan hierbij zowel de dokter als de patiënt helpen. Maar het blijft mensenwerk en daar zal niets aan veranderen.

Eigen metingen doorgeven via MijnGezondheid.net 30 januari 2024

U kunt zelf uw bloeddrukmetingen doorgeven via MijnGezondheid.net. Lees hierover meer op onze website bij Patiëntinformatie of op MijnGezondheid.net. Ook kun u hier zelf de formulieren downloaden

Vanaf maandag 18 december is er weer een nieuwe update van MijnGezondheid.net!

Een van de nieuwe mogelijkheden is dat u thuis metingen in een keer kunt sturen naar de praktijk. Bijvoorbeeld bij bloeddrukmetingen die u thuis heeft gedaan.

Bloedprikken? Geen formulier meer nodig.. 27 november 2023

Sinds vandaag kunnen onze patienten bloed gaan prikken op alle prikposten in Terborg, Gaanderen en Silvolde (en natuurlijk het Slingeland ZH zelf), ZONDER dat u een prikformulier hoeft op te halen op de praktijk. U ontvangt op uw e-mail adres het digitale anonieme formulier met streepjes code. U kunt zonder afspraak naar een prikpost, en kunt de streepjescode laten scannen van uw mobiele telefoon. Wilt u toch liever een papieren formulier, dan kunt u deze ophalen bij de praktijk. LET OP: uw naam en de te prikken onderzoeken staan NIET meer op het formulier. (lees meer hierover op onze Praktijkinformatie pagina en op de website van het Slingeland ZH)

Griepvaccinatie donderdag 9 november 2023

Op donderdag 9 november aanstaande is er weer een griepvaccinatie op de praktijk. U krijgt hiervoor een uitnodiging als u in aanmerking komt hiervoor. Hou de berichten op onze site in de gaten.

Digivitaler cursussen oktober 2023

In bibliotheken in de regio zijn weer gratis Digivitaler cursussen. Onderwerpen zijn: thuisadres.nl; gezondheidsapps en patiëntenportaal huisarts. In Gendringen is een cursus voel je goed.

Zomervakantie periode en bereikbaarheid Huisartsenpraktijk IJsselpoort

Gedurende de maanden juli en augustus geldt een vakantierooster voor onze praktijk. Dit betekent dat niet op alle dagen er een huisarts aanwezig zal zijn op de praktijk. Tijdens de vakantie van dr Hoogstraten (24 juli t/m 11 augustus) en de vakantie van dr Boer (7 augustus t/m 25 augustus) zal voor spoed dr Schreurs (Praktijk Gendringen) waarnemen als er geen arts aanwezig is op de praktijk. De doktersassistentes zijn wel alle werkdagen aanwezig.

MijnGezondheid.net zal (zeer) beperkt beschikbaar zijn (online afspraken / e-consulten). Houdt u verder rekening bij het bestellen van uw herhaal medicatie. We adviseren minimaal een week voordat uw medicatie op is, deze te herhalen. De MedGemak app blijft volledig beschikbaar hiervoor.

Slingeland Ziekenhuis beperkte opening vrijdag 5 mei 2023

Vanwege bevrijdingsdag vandaag, is het Slingeland ziekenhuis beperkt open. Zie ook hun website met informatie.

Nieuwe collega : Carlijn maandag 3 juli 2023

We willen Carlijn van harte welkom heten in de praktijk als nieuwe collega. Carlijn is gediplomeerd doktersassistente en werkt op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Nieuwe collega : Sanne maandag 1 mei 2023

We willen Sanne van harte welkom heten in de praktijk als nieuwe collega. Sanne is praktijkondersteuner voor : Astma/COPD, Diabetes/CVRM en Ouderenzorg. Sanne werkt op de maandag, dinsdag en donderdag.

Meivakantie dr Boer / dr Hoogstraten

Week 17 (24 t/m 28 april) is dr Boer met vakantie en werkt dr Hoogstraten en dr te Grotenhuis. Week 18 (1 t/m 5 mei) is dr Hoogstraten met vakantie en werkt dr Boer.

Landelijke Telefonie storing Vodafone, oa Slingeland ZH.. vrijdag 14 april 2023

Er is een landelijke storing bij Vodafone. Hierdoor is oa het Slingeland Ziekenhuis slecht/niet bereikbaar. Zie ook hun webpagina.

PRAKTIJK GESLOTEN vanaf 13:00u, donderdag 6 april 2023.

Vandaag is de praktijk vanaf 13:00u gesloten, alleen voor SPOED kunt u bellen met huisartsenpraktijk IJsselpoort. Dokter M. Schreurs, huisarts te Gendringen, neemt waar alleen voor spoedeisende zorg, nadat u met onze assistente heeft gebeld!

MGn / MedGemak storing maandag 3 april 2023

Wat speelt er?
Patiënten kunnen momenteel geen medicatie bestellen in de MedGemak-app, doordat de app zichzelf afsluit tijdens het bestelproces.

Het is nog wel mogelijk om medicatie te bestellen via de website MijnGezondheid.net, maar hier kunnen patiënten mogelijk hinder ondervinden van traagheid en een foutmelding bij het inloggen.

Aankondiging: Update MGn en MijnGezondheid.net 23 maart 2023

Op donderdag 23 maart tussen 20:00 – 22:00u komt er een update van MGn en MijnGezondheid.net. Onder andere zal het bestellen van medicatie duidelijker worden en er komt een keuzehulp bij e-consulten. Ons advies is om hiervan gebruik te maken.

CAO-actie Slingeland Ziekenhuis, donderdag 16 maart 2023

De vakbonden hebben opgeroepen tot een landelijke stakingsdag in de ziekenhuizen op donderdag 16 maart 2023. Ook in het Slingeland Ziekenhuis wordt hier gehoor aan gegeven.

Welke zorg gaat wél door?

  • Spoedeisende zorg, niet-geplande geboortezorg en oncologische zorg gaan gewoon door. 
  • Alle poliklinieken zijn telefonisch bereikbaar op de stakingsdag.
  • De afspraken op poliklinieken gaan zoveel mogelijk door. Als het een (combinatie)afspraak betreft waarvoor het laboratorium, radiologie, sedatie of urologie nodig is, kan deze niet doorgaan. De betreffende patiënten worden daarover tijdig geïnformeerd.
  • Onze afnamelocaties in de regio voor o.a. bloedprikken, zijn normaal geopend. Het Laboratorium Afname in het ziekenhuis is van 9.00 tot 11.00 geopend

Ziekte- / uitval medewerkers 6-17 maart 2023

Helaas hebben we te maken met uitval van enkele collega’s vanwege oa ziekte. Dit kan betekenen dan we u bellen om uw afspraak te verplaatsen. We doen er alles aan om de bezetting weer op orde te krijgen. We vragen uw begrip hiervoor, excuses voor het ongemak. De praktijk is wel gewoon bereikbaar.

Beste wensen en een gezond 2023

Namens alle medewerkers van Huisartsenpraktijk IJsselpoort wens ik u een goed en gezond 2023.

hartelijke groet, W.N. Boer, huisarts

Update MijnGezondheid.net en MedGemak donderdag 15 december 2022

Tussen 20:00 en 00:00u wordt een nieuwe versie van MijnGezondheid.net en MedGemak geïnstalleerd door Pharmapartners. Tijdens deze installatie kunt u geen gebruik maken van MijnGezondheid.net of de MedGemak app.

Tijdelijk stroomuitval mogelijk, zonnepanelen praktijk donderdag 8 december 2022

Vandaag worden er 40 zonnepanelen op het dag van de praktijk geplaatst. Het kan zijn dat de stroom er tijdelijk even af is. Mocht u ons telefonisch niet kunnen bereiken kunt u het 15 min later opnieuw proberen. Bij spoed wordt u doorgeschakeld naar de mobiele noodtelefoon. Verwacht tijdstip stroomuitval tussen 12:30u en 15:30u. Onze excuses voor het ongemak.

Nieuwe collega: Hennie maandag 5 december 2022

We willen Hennie van harte welkom heten in de praktijk als nieuwe collega. Hennie is praktijkondersteuner voor : psychische klachten (GGZ). Hennie werkt op de maandag.

Storing Pharmapartners / Huisartsinformatie systeem maandag 21 november 2022

Er is een landelijke storing bij onze software leverancier Pharmapartners (Medicom). Dit heeft voornamelijk gevolgen voor het verwijzen van patiënten naar bijv. het ziekenhuis. Het kan dus zijn dat uw verwijzing langer op zich laat wachten. Ik heb inmiddels begrepen dat ze hun best doen deze storing zo spoedig mogelijk op te lossen. Mocht u vragen hebben over uw verwijzing, kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de praktijk.

Griep- en Coronaprik, mogen die samen? maandag 10 oktober 2022

We krijgen veel telefoontjes, vragen over wanneer de Coronavaccinatie gegeven kan worden en of dat samen mag met de griepvaccinatie op 18 oktober. De planning en uitnodiging voor de Coronavaccinatie loopt via de GGD en hiervoor kunt u het beste met hen contact opnemen. De griepvaccinatie en corona vaccinatie kunnen tegelijk of kort na elkaar gegeven worden!

Griepvaccinatie dinsdag 18 oktober 2022

Ook dit jaar zal er een griepvaccinatie op de praktijk plaatsvinden. Deze zal gehouden worden op DINSDAG 18 oktober 2022. De procedure is ook dit jaar weer zoals u van ons bent gewend. Patiënten die uitgenodigd worden voor de griepvaccinatie krijgen hierover tijdig bericht. Ook het tijdstip van de vaccinatie leest u in de uitnodigingsbrief. Ook kunt u op ons wachtkamerscherm informatie hierover lezen binnenkort.

VAKANTIEPERIODE 1 T/M 21 AUGUSTUS 2022:

Tijdens de vakantie periode van dr Boer en dr Hoogstraten is de praktijk beperkt open voor consulten/visites. Vanwege personele bezetting vragen we u alleen te bellen voor spoedeisende vragen, ook adviseren wij u herhaal medicatie voortijdig te bestellen om deze reden. Wij vragen uw begrip hiervoor. De spreekuren van onze praktijkondersteuners wel gewoon door.

11 juli 2022

Vanwege het oplopen van de Coronabesmettingen willen we u vragen toch weer een neus-mond masker te dragen als u de praktijk bezoekt. Meer informatie vind u op onze Corona pagina.

Actieweek huisartsen 27 juni – 1 juli: “Help, de huisarts verzuipt”.

De hele week zijn er activiteiten in het land om de zorgen over de toekomst van de huisartsenzorg onder de aandacht te brengen. Vrijdag 1 juli kan het drukker zijn in onze praktijk omdat wij waarnemen voor andere collega’s die naar Den Haag gaan om actie te voeren. U leest meer over de actieweek op Huisarts in actie.nl

April-oktober 2022 Bevolkingsonderzoek Borstkanker in de regio

Woonplaats (postcodes)begindatumeinddatum
Ulft, Industrieweg
(7071) (7075-7087) (7081) (7083-7084) (7089)
09-04-202221-06-2022
Varsseveld, van Pallandtstraat
(7051/7054-7055/7065)
22-06-202219-07-2022
Terborg, ‘T Veld (7061-7064)20-07-202225-08-2022

Informatie m.b.t. rolstoelafhankelijkheid of quarantaine

Rolstolafhankelijkheid: De patiënt belt naar het BVO en geeft aan niet naar de bus te kunnen komen door de rolstoelafhankelijkheid. Het BVO zal dan een verwijsbrief maken voor een uitnodiging van het bevolkingsonderzoek borstkanker in het ziekenhuis en deze samen met een declaratieformulier naar de patiënt sturen.  De patiënt maakt zelf een afspraak op afdeling Radiologie en neemt beide brieven mee. Het declaratieformulier wordt door het ziekenhuis ingevuld en het ziekenhuis zal dit formulier naar het Bevolkingsonderzoek sturen. Bij deze werkwijze krijgt de patiënt het onderzoek geheel vergoed. Let op: Als de huisarts een verwijzing naar het ziekenhuis doet zijn de kosten voor (eigen risico) van de patient. Het is dus belangrijk dat de patiënt contact opneemt met het BVO.

Quarantaine: De patiënt kan zelf via “mijn bevolkingsonderzoek” een nieuwe afspraak plannen, ook op een andere locatie als de bus inmiddels is verplaatst. Let op: Als de huisarts een verwijzing naar het ziekenhuis doet zijn de kosten voor (eigen risico) van de patiënt.

15-18 juni 2022

Komende dagen gaat dr Boer naar een nascholing (Compagnons dagen) en is er beperkte waarneming door dr C. Bisterbosch en op vrijdag 17 juni is er alleen waarneming voor SPOED door de huisartsen uit de regio/-HAGRO.

07 april 2022

Door een grote stroomstoring van Liander zijn wij alleen bereikbaar voor spoed! U krijgt direct dokter Boer aan de telefoon. Voor informatie over de storing kijk op https://storingen-inzicht.web.liander.nl/overzicht. vooralsnog de straten: Elsensohnstraat, Burg. v Tuylplein, industrieweg.

30 maart 2022

Vandaag tussen 10:00 – 11:00u kan het zijn dat de praktijk (telefonisch) minder goed bereikbaar is, vanwege onderhoudswerkzaamheden. Er zal een elektrisch laadpunt geplaatst worden, hiervoor moet de stroom kortdurend uitgezet worden. De praktijk is bereikbaar, echter de wachttijd kan langer zijn dan u van ons gewend bent. U kunt ook online een afspraak maken, hierover leest u op onze website meer.

23 maart 2022

Vanaf vandaag wordt in het openbaar vervoer de mondkapjesplicht afgeschaft. Huisartsenpraktijk IJsselpoort houdt nog vast aan de mondkapjesplicht, in navolging van het Slingeland Ziekenhuis. Zodra ook bij ons de mondkapjesplicht wordt afgeschaft zullen wij dit kenbaar maken.

15 maart 2022

De bibliotheek ‘Achterhoekse Poort’ organiseert in april gratis lezingen en workshops over verschillende onderwerpen. Leer hoe u kunt beeldbellen met de dokter, of wat de voordelen kunnen zijn van een patientenportaal. Ook kunt u leren hoe u de juiste informatie op internet vindt over uw gezondheid, als voorbereiding op een spreekuur afspraak of als informatie naderhand. Deelname is kosteloos, maar plekken beperkt! Kijk voor meer informatie op de website van Bibliotheek ‘ Achterhoekse Poort’.

7 maart 2022

Huisartsenpraktijk IJsselpoort doet ook mee aan de actie ‘samen in actie voor Oekraine 🇺🇦‘, GIRO555


23 februari 2022

Dokter Boer is van maandag 28 februari – vrijdag 4 maart met vakantie. Op de maandag en dinsdag is dokter De Jager op de praktijk. De andere dagen is er alleen waarneming voor SPOED. We willen u vragen om niet spoedeisende vragen of afspraken na de vakantie aan te vragen.

31 december 2021

Het eerste jaar als praktijkhouder van Huisartsenpraktijk IJsselpoort zit er bijna op en ik kijk terug op een bewogen jaar waarin we gegroeid zijn als team en ik mijn dank uit wil spreken aan u, mijn patiënten, voor het vertrouwen. Namens het hele team wens ik u een goede jaarwisseling en gezond 2022! Komend jaar zal er ook de mogelijkheid komen om via een e-consult vragen aan ons te stellen. Meer hierover leest u zodra het van start gaat.

Hartelijke groet,

W.N. Boer, huisarts

6 december 2021

Ondanks de nieuwe adviezen vanuit de rijksoverheid mbt zelftesten, houden wij als huisartsenpraktijk vast aan de het advies van het regionaal crisisteam: bij klachten vragen wij een PCR test te laten afnemen. Zie ook onze informatie op onze Corona testen pagina.

24 november 2021

Vanwege de drukte bij de GGD testlocaties voor Corona, overweegt de overheid om de Corona zelftesten TIJDELIJK goed te keuren voor patienten MET Coronaklachten. Dit is een advies dat nog goedgekeurd moet worden, hierover meer als dit definitief is. De informatie hieronder van 6 november GELDT DUS NOG voorlopig. Zie verder informatie op rijksoverheid.nl

6 november 2021

Helaas stijgen de Corona besmettingen weer flink. Sinds 6 november zijn ook wij als huisartsenpraktijk genoodzaakt de regels verder aan te scherpen. Er geldt daarom ook een mondkapjesplicht op de praktijk. Heeft u klachten zoals: neusverkoudheid, keelpijn, benauwdheid, hoofdpijn, koorts (T >38,0 graden gemeten!) of reuk-/smaakverlies, dan willen we u met klem vragen thuis te blijven en de praktijk te bellen. Bij klachten adviseren wij u een afspraak te maken voor een Corona test bij de GGD! (een zogenaamde PCR test, GEEN ZELFTEST). Dit is voor uw veiligheid, maar vooral ook voor continuiteit van de praktijk. Als er een of meerdere besmettingen in de praktijk ontstaat is het risico dat de praktijk tijdelijk dicht moet met alle gevolgen van dien voor al onze patiënten. We hopen op uw begrip hiervoor als wij u adviseren een corona PCR test afspraak bij de GGD te maken vòòr bezoek aan onze praktijk.

Tot slot: ZELFTESTEN ZIJN NIET BEDOELD OM E GEBRUIKEN BIJ KLACHTEN! Maak bij klachten altijd een afspraak (online) bij de GGD voor een Corona PCR test.

Afspraak maken bij de GGD voor een Corona PCR test, kan ook ONLINE en is beter bereikbaar dan telefonisch.

Lees hier het laatste GGD Corona nieuws uit onze regio!

Booster prik

Gisteren is een start gemaakt met de 3e Coronaprik, ook wel ‘Boosterprik’ genoemd. Dit wordt vanuit de GGD gecoordineerd en er wordt gestart met de kwetsbare ouderen van 80 jaar en ouder.

Lees hier meer over de boosterprik op de site van de GDD.

23 september 2021

De griepvaccinatie komt er weer aan. Op MAANDAG 1 NOVEMBER tussen 13:30 – 17:30u bent u welkom, met uw uitnodigingsbrief! LET OP u bent ingedeeld in tijdsvakken, informatie hierover leest u in de uitnodigingsbrief. De uitnodigingsbrief ontvangt u de eerste week van oktober (week 40).

16 augustus 2021

Dokter W.N. Boer werkt op Maandag, Woensdag, Donderdag en Vrijdag op de praktijk, dinsdagochtend niet meer. De werkdagen van dokter de Jager zijn ongewijzigd op Maandag en Dinsdag.

Zomervakantie huisartsen

Dokter de Jager is op vakantie tussen 14 en 27 juni en dokter Boer tussen 26 juli en 15 augustus. Tijdens de vakantie van dokter Boer is dokter de Jager aanwezig op maandag en dinsdag en op vrijdag waarnemend huisarts Bisterbosch. De andere dagen is de praktijk alleen geopend voor spoed.

28 juni 2021

Sinds 26 juni jl. mogen de mondkapjes af, het is even wennen, maar veilig. Wel adviseren wij u een mondkapje mee te nemen naar uw afspraak. Het kan voorkomen, bijvoorbeeld bij lichamelijk onderzoek, dat de 1,5m afstand niet kan worden gewaarborgd. In deze situatie adviseren wij een mondkapje te dragen.

7 juni 2021

Vandaag hebben we een fantastisch resultaat geboekt in de strijd tegen Corona, maar liefst 92 vaccinaties AstraZeneca zijn gezet, in de groep patiënten die in maart dit naar hun eerste vaccin van ons ontvingen. Als een geoliede machine hebben onze assistentes Vera en Emmy ervoor gezorgd dat alle patiënten hun vaccin kregen en bewijs hiervan op hun registratiekaart.

11 mei 2021

Vandaag zijn de laatste uitnodigingen verstuurd voor voorlopig de laatste vaccinatie vanuit de huisarts. Patiënten van 60- t/m 64 jaar die nog niet gevaccineerd zijn in de eerdere rondes met AstraZeneca krijgen deze uitnodiging. De eerste prik staat gepland voor woensdag 19 mei. In de brief leest u welk tijdstip. De tweede prik staat gepland voor woensdag 14 juli. Deze dagen liggen vast omdat we per flacon (11 vaccins) prikken. U kunt dus helaas niet een dag later oid uw prik halen. Deze voorlopig laatste vaccinatieronde is bij ons op de praktijk. Voor andere patiënten verwijs ik u naar de Corona pagina van onze website of op Coronavaccinatie.nl

30 april 2021

We krijgen de laatste tijd veel vragen van patiënten wanneer zij aan de beurt zijn voor hun Coronavaccinatie. We proberen u hier zo volledig mogelijk over te informeren, maar u kunt ook zelf op de website van Rijksoverheid opzoeken wanneer u aan de beurt bent. Hoofdregel is, als u aan de beurt bent krijgt u van ons of de GGD een uitnodiging.

8 april 2021

Tot nader order is het AstraZeneca stopgezet voor patiënten jonger dan 60 jaar. Lees hier meer..

23 maart 2021

ASTRAZENECA VACCINATIE OP 29 maart 2021. De tijden zijn gelijk aan de vorige keer, leest u alstublieft de papieren goed door en vul deze in voordat u naar de praktijk komt. Tot aanstaande maandag! De tweede vaccinatie blijft op 7 juni staan!


15 maart 2021

ASTRAZENECA VACCINATIE GAAT VANDAAG NIET DOOR!! We streven ernaar alle uitgenodigde patienten te bereiken vandaag. Gisteren is, als gevolg van 6 meldingen van mogelijke andere bijwerkingen (te lage bloedplaatjes (trombocytopenie)) in Denemarken en Noorwegen, het vaccinatieprogramma stopgezet voor 2 weken. De vaccinatie met het Moderna en Pfizer/Biontech vaccin, gaat gewoon door! Heeft u vragen, of bent u al gevaccineerd, kijk dan op Rijksoverheid: Vragen over AstraZeneca. Ook heeft Thuisarts.nl hun informatie en adviezen aangepast aan de laatste ontwikkelingen.

9 maart 2021

De uitnodigingen voor de eerste patiëntengroep (zie bericht 3 maart), die door de huisarts gevaccineerd wordt met het AstraZeneca vaccin, zijn verstuurd. Maandagmiddag 15 maart tussen 12:00 en 15:00u gaan we vaccineren, dus houdt uw brievenbus in de gaten! Er zal in kleine groepen van ongeveer 15 patiënten gevaccineerd worden. Houdt er rekening mee dat u minimaal 15 minuten nog moet blijven. We willen u verder vragen alle informatie goed door te lezen en de benodigde papieren mee te nemen naar de vaccinatie. Tot ziens op maandagmiddag 15 maart aanstaande, wij zijn er klaar voor!

8 maart 2021

Patienten woonachtig in Kleinschalige woonvormen (bijvoorbeeld De Herbergier), zullen komende dagen aan huis gevaccineerd worden met het Moderna vaccin, door huisartsen van ingestelde mobiele teams. De coordinatie loopt via de huisartsenpost. Bij vragen kunt u contact opnemen met de praktijk. LET OP dit is niet de groep patienten die een uitnodiging ontvangen voor het AstraZenica vaccin. (zie bericht 3 maart jl).

3 maart 2021

De AstraZeneca vaccins voor eerder genoemde patiëntengroep* zijn besteld! Zodra de datum bekend is dat u aan de beurt bent om door ons gevaccineerd te worden ontvangt u een uitnodiging via de post.

  • * Alle patiënten uit geboortejaar 1956 en 1957;
  • * BMI>40 (geboren tussen 1956 en 2002) en;
  • * Thuiswonende patiënten met Syndroom van Down, geboren tussen 1956 en 2002.

18 februari 2021

In de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg is begonnen met vaccineren door de huisarts van de volgende groepen patiënten:

  • Alle patienten uit geboortejaar 1956 en 1957,
  • Patienten met Ernstig overgewicht, BMI>40 (Morbide obesitas) geboren tussen 1956 en 2002.
  • Patienten met syndroom van Down, die thuis wonen, geboren tussen 1956 en 2002.

Het is nog niet bekend wanneer de vaccinatie door de huisarts in de provincie Gelderland aan de beurt is, van deze groep patiënten! Zodra dit bij ons bekend is, zullen deze patiënten een uitnodiging voor vaccinatie door de huisarts ontvangen. Andere groepen patiënten die uitgenodigd worden door de GGD vallen hierbuiten.

7 februari 2021

Vanaf vandaag is Huisartsenpraktijk IJsselpoort aangesloten bij MijnGezondheid.net. Dit betekent dat u digitaal inzage kunt krijgen in uw eigen medisch dossier. Ook kunt u digitaal afspraken maken. Als u hierover meer wil weten neem contact met ons op of kijk op MijnGezondheid.net.

1 februari 2021

Op radio, televisie en social media hoort en leest u berichten over de Corona vaccinatie in Nederland. Berichtgeving hierover richt zich op heel Nederland. Dat betekend dat er regionaal verschillen kunnen zijn in de uitvoer hiervan. Velen van u bellen de praktijk met vragen hierover, wat begrijpelijk is. De situatie verandert steeds en ook de rol van de huisarts hierin. Vorige week is een brief gestuurd namens de GGD met een uitnodiging voor mobiele patiënten die 90 jaar en ouder zijn om gevaccineerd te worden door de GGD. Deze week volgt een uitnodiging door het RIVM voor de groep patiënten tussen 85- en 89 jaar. Zodra wij meer en concrete informatie hebben m.b.t. vaccinatie door de huisarts, leest u het op onze website. Tot die tijd willen we u graag wijzen op de Corona pagina van onze site.

12 januari 2021

De vaccinatie is begonnen voor ziekenhuispersoneel, en medewerkers van verpleeghuizen. Dit gaat op uitnodiging van de GGD. Ook zijn er ontwikkelingen voor vaccinatie via de huisarts. Zodra we hier meer informatie over hebben leest u dit op onze site. Ook kunt u kijken op onze Corona pagina.

7 januari 2021:

De praktijk is open voor reguliere patiëntenzorg. Mocht u merken dat er zaken niet gaan zoals u gewend bent, onze excuses hiervoor. We zijn nog in de opstartfase, we doen er alles aan de (technische) problemen zsm op te lossen. Bij vragen kunt u bellen met de praktijk.

4 januari 2021:

Huisartsen praktijk IJsselpoort is gestart. Tot en met 6 januari is de praktijk alleen geopend voor SPOED. Onze assistentes zullen u telefonisch te woord staan en indien nodig u inplannen bij een van de huisartsen uit Huisartsengroep IJzerrijk. Zoals u heeft kunnen lezen in de welkoms kaart is de praktijk op 1 januari overgenomen van huisarts Petterson en Schellevis, door de heer W.N. Boer. Om alles in goede banen te leiden werken we hard achter de schermen, we hopen op uw begrip hiervoor. Vanaf donderdag 7 januari is de praktijk weer open voor u.