Sinds een aantal jaren werken in onze praktijk gediplomeerde praktijkondersteuners. Het zijn verpleegkundigen die aanvullende scholing hebben gevolgd om zelfstandig spreekuur te doen voor een specifieke patiëntengroep. De praktijkondersteuners worden gesuperviseerd door de huisartsen. Door de inzet van praktijkondersteuners kunnen veel meer patiënten in de huisartsenpraktijk worden begeleid en hoeven ze niet direct te worden verwezen naar een specialist in het ziekenhuis.
Patiënten zonder hart- en vaatziekte, kunnen wel risico hebben op het krijgen hiervan. Samen met de praktijkondersteuner kunt u kijken hoe u de kans op een hart- en vaatziekte kunt verminderen. Voorbeelden van deze risico’s zijn: een (langdurig) verhoogde bloeddruk (Hypertensie), -overgewicht (obesitas), -roken en overmatig alcohol gebruik.
Hart- en vaatziekten zijn vaak onverwachte en ingrijpende aandoeningen die het leven van u en uw dierbaren blijvend kunnen beïnvloeden. Voorbeelden van hart- en vaatziekten zijn: een beroerte (CVA, TIA), -hartaanval (myocard infarct), -hartritmestoornissen (bijv. boezemfibrilleren), hartfalen (decompensatio cordis), verwijde buikslagader (aneurysma abdominalis) of etalage benen (claudicatio intermittens).
Samen met de praktijkondersteuner bespreekt u hoe het met u gaat en hoe u gezond(er) kunt leven. Leefstijl- en voedingsadviezen, maar ook medicatie vragen kunt u bespreken. Sanne en Nicole begeleiden patiënten met (risico op) hart- en vaatziekten in onze praktijk.
De uitslagen van het bloedonderzoek voor het Hart- en Vaatziekten spreekuur kunt u ook zelf inzien voordat u naar de praktijkondersteuner gaat. Zo bent u goed voorbereid op uw spreekuurbezoek. Om deze uitslagen in te zien heeft u een beveiligde login nodig op het portaal van MijnGezondheid.net. Heeft u nog geen MijnGezondheid.net login, leest u dan de patiëntinformatie hierover.


Meer informatie vindt u op:
