Hart- en Vaatziekten

Heb ik een verhoogd risico heb op Hart- en Vaatziekten?

Vaak vragen patiënten of ze een bloedonderzoek mogen doen. Dit geeft informatie, maar niet genoeg. Wilt u weten of u een verhoogd risico heeft op hart- en vaatziekten? Kijk dan op onze vragenpagina bij het onderwerp ‘Kan ik een ‘gezondheidscheck’ of (jaarlijks) bloedonderzoek laten doen?‘. Formulieren die u nodig heeft voor dit onderzoek vind u hier:

Heeft u (een verhoogd risico op) Hart- en Vaatziekten?

U komt in dat geval mogelijk in aanmerking voor een regelmatige controle bij een van onze praktijkondersteuners. Onze praktijkondersteuners zijn HBO geschoolde verpleegkundigen. Zij hebben een eigen spreekuur en begeleiden patiënten met een verhoogd risico op, in dit geval, Hart- en Vaatziekten.

Met de verpleegkundige kunt u bespreken hoe u dit risico kunt verminderen. U kunt denken aan een gezonde(re) levensstijl, (stoppen met roken, meer bewegen (GLI)) en/of medicijnen.

Hart- en vaatziekten kunnen plotseling en ingrijpend zijn. Ze beïnvloeden uw leven en dat van uw dierbaren. Voorbeelden zijn beroerte, hartaanval, hartritmestoornissen, hartfalen, verwijde buikslagader en etalagebenen.

Bij ons in de praktijk werken Sanne en Nicole. Zij begeleiden mensen met (risico op) hart- en vaatziekten in onze praktijk.

U kunt zelf de uitslagen van het bloedonderzoek bekijken voordat u naar de verpleegkundige gaat. Dit kan op MijnGezondheid.net. Hoe dit werkt leest u bij patiëntinformatie op deze website.

Sanne, POH Hart- en Vaatziekten
Nicole, POH Hart- en Vaatziekten

Meer informatie vindt u op:

Cholesterol fabels en feiten