MijnGezondheid.net (MGn)

Huisartsenpraktijk IJsselpoort biedt zorg online. U kunt online een afspraak maken, online een vraag aan de huisarts stellen (e-consult) en inzage krijgen in uw eigen medisch dossier. Ook het herhalen van vaste medicatie van de huisarts hoort hierbij (MedGemak app).

In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het werkt. Meer Informatie over aanmelden en veiligheid leest u op MijnGezondheid.net.

MijnGezondheid.net, het portaal voor uw gezondheidszaken

Alle ingeschreven patiënten van onze praktijk hebben een e-mail gekregen over MijnGezondheid.net. Bent u nieuw in de praktijk of heeft u geen bericht gekregen, belt u dan even met de praktijk of kom langs. U kunt ook zelf aanmelden voor MijnGezondheid.net door dit fomulier in te vullen. Om gebruik te maken van MijnGezondheid.net heeft u een DigID nodig.

Op dit moment bieden wij als praktijk:

  • Online afspraak maken (bij huisarts of assistente)
  • Online vragen stellen (e-Consult) of informatie sturen (inclusief bijlage)
  • Eigen metingen delen (zoals bloeddruk, glucosewaarde etc)
  • Inzage in uw medisch dossier (inclusief uitslagen van aanvullend onderzoek; brieven van specialisten en veel meer)
  • Herhalen van vaste medicatie, uitgeschreven door de huisarts, via de MedGemak app

Inzage in uw medisch dossier

U kunt sinds juli 2021, online uw eigen medische dossier inzien. Ook uitslagen van onderzoek en specialistenbrieven zijn voor u in te zien. Wij streven ernaar binnen 2 werkdagen nadat deze zijn binnengekomen bij ons, te verwerken. We sturen u dan een bericht met toelichting op de uitslag in begrijpelijke taal. Heeft u nog klachten of vragen over een uitslag, neemt u dan contact op met de assistente tussen 14:00-15:00u. (oudere) Specialisten brieven zijn soms (nog) niet te lezen, vraagt u hier gerust naar.

MedGemak app

Inzage in uw medisch dossier en herhalen van medicatie kan ook mobiel, waar en wanneer het u uitkomt. De applicatie voor op de mobiele telefoon of tablet heet MedGemak. In bovenstaande video wordt kort uitgelegd hoe het werkt. MedGemak is soms beperkter dan www.mijngezondheid.net, hou hier rekening mee.

In de media komt u wellicht ook berichten tegen van de “arts op zak” app. Dit is een zelfde soort app als de MedGemak app. De ‘Arts op zak’-app werkt NIET voor patiënten van Huisartsenpraktijk IJsselpoort.

GEEN toestemming of wens inzage

Als u geen gebruik wilt maken van inzage in uw medisch dossier of uitslagen, hoeft u niets te doen. U kunt ook bellen voor de uitslagen of een afspraak maken op het spreekuur op de daarvoor aangegeven tijden. Deze tijden vind u onder het kopje ‘routebeschrijving’ in het blok met de contactgegevens van de praktijk.