MijnGezondheid.net (MGn)

Huisartsenpraktijk IJsselpoort wil zich verder ontwikkelen om patiëntenzorg aan te laten sluiten bij de behoeften van deze tijd. Een van deze behoeften is het online afspraken maken, -vragen stellen (e-consult) en inzage in uw eigen medisch dossier. Ook het herhalen van vaste medicatie is een behoefte.

In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het werkt. Meer Informatie over aanmelden en veiligheid leest u op MijnGezondheid.net.

MijnGezondheid.net, het portaal voor uw gezondheidszaken

Alle ingeschreven patiënten van onze praktijk hebben een email gekregen over MijnGezondheid.net. Bent u nieuw in de praktijk of heeft u geen bericht gekregen, belt u dan even met de praktijk of kom langs. Ook kunt u met dit online fomulier aangeven dat u uw dossier wil open zetten voor eigen veilige inzage. Om gebruik te maken van MijnGezondheid.net heeft u een DigID nodig.

Op dit moment bieden wij als praktijk:

  • Online afspraak maken
  • Online vragen stellen (eConsult)
  • Inzage in uw medisch dossier (inclusief labuitslagen en radiologie verslagen)
  • Herhalen van vaste medicatie via de MedGemak app

Inzage in uw medisch dossier

U kunt sinds juli 2021, online uw eigen medische dossier inzien. Ook uitslagen van onderzoek en specialistenbrieven zijn voor u in te zien. Wij streven ernaar binnen 2 werkdagen nadat deze zijn binnengekomen bij ons, te verwerken. Waar mogelijk zal de arts toelichting geven wat deze uitslag voor u betekent. Als er geen afwijkingen zijn bij bloedonderzoek zal deze toelichting er niet bij staan. Heeft u nog klachten of vragen, neemt u dan contact op met de assistente tussen 14:00-15:00u. Specialisten brieven moeten handmatig worden open gezet, hiervoor kunt u contact opnemen met de praktijk of het aangeven tijdens een bezoek.

MedGemak app

Inzage in uw medisch dossier en herhalen van medicatie kan ook mobiel, waar en wanneer het u uitkomt. De applicatie voor op de mobiele telefoon of tablet heet MedGemak. In bovenstaande video wordt kort uitgelegd hoe het werkt.

In de media komt u wellicht ook berichten tegen van de “arts op zak” app. Dit is een zelfde soort app als de MedGemak app. De ‘Arts op zak’-app werkt NIET voor patiënten van Huisartsenpraktijk IJsselpoort.

GEEN toestemming of wens inzage

Als u geen gebruik wil maken van inzage in uw medisch dossier of uitslagen, hoeft u niets te doen. U kunt ten alle tijden bellen voor de uitslag of een afspraak hiervoor maken op het spreekuur.