MijnGezondheid.net (MGn)

Huisartsenpraktijk IJsselpoort wil zich verder ontwikkelen om patiëntenzorg aan te laten sluiten bij de behoeften van deze tijd. Een van deze behoeften is een veilige online en mobiele mogelijkheid om inzage te krijgen in uw eigen medisch dossier. Ook kunt u uw vaste medicatie herhalen waar en wanneer u dat uitkomt.

Begin 2021 is, naar alle ingeschreven patiënten, een email bericht gestuurd met een uitnodiging voor MijnGezondheid.net. In bovenstaande video wordt kort uitgelegd hoe het werkt. Meer Informatie over aanmelden en veiligheid leest u op MijnGezondheid.net.

Op dit moment bieden wij als praktijk:

  • Online afspraak maken*
  • Inzage in uw medisch dossier
  • (op verzoek) inzage in specialistenbrieven, röntgen uitslagen

* Het aantal beschikbare tijdstippen voor online afspraken is beperkt, binnenkort zal dit worden uitgebreid.

Bent u nieuw in de praktijk of heeft u geen bericht ontvangen? Geef dit gerust aan als u langskomt of belt. Ook kunt u met dit online fomulier aangeven dat u uw dossier wil open zetten voor eigen veilige inzage. Om gebruik te maken van MijnGezondheid.net heeft u een DigID nodig.

Online afspraken maken

Als u bent ingelogd op het MijnGezondheid.net portaal of de MedGemak app, kunt u een afspraak maken. Wanneer het u uitkomt, kunt u deze afspraak maken, u hoeft dan niet tussen 08:00 – 10:00u te bellen met de praktijk. Deze manier van afspraken maken is niet bedoeld voor ernstige of levensbedreigende situaties, neemt u dan telefonisch contact op met de assistente of bel 112!

Laboratorium uitslagen / specialistenbrieven

Wij streven ernaar binnen 2 werkdagen uitslagen van bloedonderzoek voor u inzichtelijk te maken. Waar mogelijk zal de arts toelichting geven wat deze uitslag voor u betekent. Als er geen afwijkingen zijn bij bloedonderzoek zal deze toelichting er niet bij staan. Heeft u nog klachten of vragen, neemt u dan contact op met de assistente tussen 14:00-15:00u. Specialisten brieven moeten handmatig worden open gezet, hiervoor kunt u contact opnemen met de praktijk of het aangeven tijdens een bezoek.

MedGemak app

Inzage in uw medisch dossier en herhalen van medicatie kan ook mobiel, waar en wanneer het u uitkomt. De applicatie voor op de mobiele telefoon of tablet heet MedGemak. In bovenstaande video wordt kort uitgelegd hoe het werkt.

In de media komt u wellicht ook berichten tegen van de “arts op zak” app. Dit is een zelfde soort app als de MedGemak app. De ‘Arts op zak’-app werkt NIET voor patiënten van Huisartsenpraktijk IJsselpoort.

GEEN toestemming of wens inzage

Als u geen gebruik wil maken van inzage in uw medisch dossier of uitslagen, hoeft u niets te doen. U kunt ten alle tijden bellen voor de uitslag of een afspraak hiervoor maken op het spreekuur.