MijnGezondheid.net (MGn) en MedGemak

Huisartsenpraktijk IJsselpoort wil zich door ontwikkelen om pati├źntenzorg aan te laten sluiten bij de behoeften van deze tijd. Een van deze behoeften is online mogelijkheid om inzage te krijgen in uw eigen medisch dossier. Dit bestaat uit inzage in (een deel) van uw medisch dossier, het maken van afspraken online (dus zonder de assistente te bellen/in de wachtrij te moeten staan), inzien van laboratorium uitslagen en, na aanvraag, het vrijgeven van specialistenbrieven. Ook biedt MedGemak u de mogelijkheid uw vaste medicatie te herhalen, digitaal.

Inzage eigen medisch dossier

Op dit moment is er de mogelijkheid om digitaal uw eigen medisch dossier in te zien. Deze functionaliteit is in samenwerking met de leverancier van ons huisartseninformatie systeem, Pharmapartners, gerealiseerd. U heeft van ons begin 2021 hierover een email bericht ontvangen, deze ontwikkeling is ook bekend onder MijnGezondheid.net. Heeft u geen bericht ontvangen, of vragen hierover? Geef dit gerust aan als u langskomt of belt. Meer Informatie over aanmelden en veiligheid leest u op MijnGezondheid.net. Ook kunt u met dit fomulier aangeven dat u uw dossier wil open zetten voor eigen veilige inzage. Wel moet u zich ook aanmelden op MijnGezondheid.net en 1x inloggen met uw DigID voordat u inzage kunt krijgen.

Online afspraken maken

Verder kunt u, mits aangemeld bij MijnGezondheid.net, een online afspraak maken op een moment dat het u schikt. U hoeft niet te bellen, maar kunt direct een tijdstip kiezen. Belangrijk is uiteraard dat u geen klachten heeft die op een Corona besmetting kan wijzen. Ook voor acute klachten is het beter om telefonisch contact op te nemen met de assistente.

Laboratorium uitslagen / specialistenbrieven

Ook kunt u, eenmaal aangemeld en ingelogd, uitslagen van bloedonderzoek, of specialistenbrieven inzien. Laboratorium uitslagen worden door ons binnen een week na binnenkomst gepubliceerd voor u. Specialisten brieven moeten handmatig worden open gezet, hiervoor kunt u contact opnemen met de praktijk of het aangeven tijdens een bezoek.

MedGemak, digitaal medicatie herhalen

Een derde digitale functionaliteit is het herhalen van uw vaste medicatie via een applicatie op de mobiele telefoon of tablet. Hiervoor gebruikt u de MedGemak app.

GEEN toestemming of wens inzage

Als u geen gebruik wil maken van inzage in uw medisch dossier of uitslagen, hoeft u niets te doen. U kunt ten alle tijden bellen voor de uitslag of een afspraak hiervoor maken op het spreekuur.