Diabetes

Sinds een aantal jaren werken in onze praktijk gediplomeerde praktijkondersteuners. Het zijn verpleegkundigen die aanvullende scholing hebben gevolgd om zelfstandig spreekuur te doen voor een specifieke patiëntengroep. De praktijkondersteuners worden gesuperviseerd door de huisartsen. Door de inzet van praktijkondersteuners kunnen veel meer patiënten in de huisartsenpraktijk worden begeleid en hoeven ze niet direct te worden verwezen naar een specialist in het ziekenhuis.

Patiënten met Diabetes hebben een (sterk) verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Samen met de praktijkondersteuner bespreekt u hoe het met u gaat en hoe u gezond kunt leven. Leefstijl- en voedingsadviezen, maar ook vragen over medicatie kunt u bespreken. Sanne begeleidt patiënten met Diabetes in onze praktijk.

De uitslagen van het bloedonderzoek voor het Diabetes spreekuur kunt u ook zelf inzien voordat u naar de praktijkondersteuner gaat. Zo bent u goed voorbereid op uw spreekuurbezoek. Om deze uitslagen in te zien heeft u een beveiligde login nodig op het portaal van MijnGezondheid.net. Heeft u nog geen MijnGezondheid.net login, leest u dan de patiëntinformatie hierover.

Sanne, POH Diabetes
Chantal, POH Hart- en Vaatziekten en Diabetes

Meer informatie vindt u op:

https://www.dvn.nl

Cholesterol fabels en feiten