Corona

Nieuws

Kijk ook voor de laatste richtlijnen mbt Corona test beleid op onze Corona testen pagina.

Het gaat redelijk goed met de nieuwe Coronacijfers, maar we vragen u bij klachten een zelftest te doen voorafgaand aan uw bezoek aan de praktijk. Heeft u klachten zoals: neusverkoudheid, keelpijn, benauwdheid, hoofdpijn, koorts (T >38,0 graden gemeten!) of reuk-/smaakverlies, dan willen we u met klem vragen thuis te blijven en de praktijk te bellen. Dit is voor uw veiligheid, maar vooral ook voor continuïteit van de praktijk. Als er een of meerdere besmettingen in de praktijk ontstaat is het risico dat de praktijk tijdelijk dicht moet met alle gevolgen van dien voor al onze patiënten. We hopen op uw begrip hiervoor als wij u adviseren een corona zelftest af te nemen vòòr bezoek aan onze praktijk.

Lees hier het laatste GGD Corona nieuws uit onze regio!

Booster prik

Gisteren is een start gemaakt met de 3e Coronaprik, ook wel ‘Boosterprik’ genoemd. Dit wordt vanuit de GGD gecoördineerd en er wordt gestart met de kwetsbare ouderen van 80 jaar en ouder.

Lees hier meer over de boosterprik op de site van de GDD.

Binnenkort op reis naar het buitenland?

Gaat u binnenkort op vakantie en zoekt u om een andere reden een bewijs voor vaccinatie of doorgemaakte Coronainfectie? Uw huisartsenpraktijk kan en mag hiervoor geen verklaringen uitgeven. Een verklaring van vaccinatie kunt u vanaf 1 juli 2021 digitaal aanvragen via de CoronaCheck app in de Appstore of Google Playstore. Informatie hierover vind u op de website van Rijksoverheid. Ook kunt u een verklaring op papier aanvragen als u geen smartphone heeft.

Vragen over corona of vaccinatie? bel 0800-1351 of kijk op de site van het RIVM

Laat u testen op Corona:

  1. Bel 0800-1202 of;
  2. Online via coronatest.nl (met uw DigID)

Informatie over Corona leest u:

Informatie over Corona vaccinate:

In landelijke berichtgeving hoort en leest u over aanstaande vaccinatierondes voor verschillende patiëntengroepen. Wij willen hierbij aanmerken dat de uitvoering van deze vaccinatierondes per provincie en gemeente kan verschillen. De vaccinatiestrategie verandert regelmatig. Dit heeft te maken met de ontwikkelingen van de Coronacrisis (verschillende mutaties), het type- en hoeveelheid vaccin dat beschikbaar is en de kenmerken van patiënten groepen. Heeft u vragen over de coronavaccinatie kunt u contact opnemen met de praktijk of bellen met 0800-1351.

Meer informatie:

GGD Noord-Oost Gelderland

www.coronavaccinatie.nl