Corona

Nieuws

Kijk ook voor de laatste richtlijnen mbt Corona test beleid op onze Corona testen pagina.

Helaas stijgen de Corona besmettingen weer flink. Sinds 6 november zijn ook wij als huisartsenpraktijk genoodzaakt de regels verder aan te scherpen. Er geldt daarom ook een mondkapjesplicht op de praktijk. Heeft u klachten zoals: neusverkoudheid, keelpijn, benauwdheid, hoofdpijn, koorts (T >38,0 graden gemeten!) of reuk-/smaakverlies, dan willen we u met klem vragen thuis te blijven en de praktijk te bellen. Bij klachten adviseren wij u een afspraak te maken voor een Corona test bij de GGD! (een zogenaamde PCR test, GEEN ZELFTEST). Dit is voor uw veiligheid, maar vooral ook voor continuiteit van de praktijk. Als er een of meerdere besmettingen in de praktijk ontstaat is het risico dat de praktijk tijdelijk dicht moet met alle gevolgen van dien voor al onze patiënten. We hopen op uw begrip hiervoor als wij u adviseren een corona PCR test afspraak bij de GGD te maken vòòr bezoek aan onze praktijk.

Tot slot: ZELFTESTEN ZIJN NIET BEDOELD OM E GEBRUIKEN BIJ KLACHTEN! Maak bij klachten altijd een afspraak (online) bij de GGD voor een Corona PCR test.

Afspraak maken bij de GGD voor een Corona PCR test, kan ook ONLINE en is beter bereikbaar dan telefonisch.

Lees hier het laatste GGD Corona nieuws uit onze regio!

Booster prik

Gisteren is een start gemaakt met de 3e Coronaprik, ook wel ‘Boosterprik’ genoemd. Dit wordt vanuit de GGD gecoordineerd en er wordt gestart met de kwetsbare ouderen van 80 jaar en ouder.

Lees hier meer over de boosterprik op de site van de GDD.

Binnenkort op reis naar het buitenland?

Gaat u binnenkort op vakantie en zoekt u om een andere reden een bewijs voor vaccinatie of doorgemaakte Coronainfectie? Uw huisartsenpraktijk kan en mag hiervoor geen verklaringen uitgeven. Een verklaring van vaccinatie kunt u vanaf 1 juli 2021 digitaal aanvragen via de CoronaCheck app in de Appstore of Google Playstore. Informatie hierover vind u op de website van Rijksoverheid. Ook kunt u een verklaring op papier aanvragen als u geen smartphone heeft.

Als gevolg van de Corona crisis willen we u vragen NIET naar de praktijk te komen als u klachten heeft als: hoofdpijn, spierpijn, koorts (Temperatuur >38.0), verlies van smaak/-geur, verkoudheid, hoesten of benauwdheid.

Vragen over corona of vaccinatie? bel 0800-1351 of kijk op de site van het RIVM

Laat u testen op Corona:

  1. Bel 0800-1202 of;
  2. Online via coronatest.nl (met uw DigID)
  3. Bent u zorgmedewerker, leerkracht of werkzaam in de kinderopvang.

Komt u naar de praktijk, dan willen wij u vragen een neus-mond masker over neus en mond te dragen.

Informatie over Corona leest u:

Informatie over Corona vaccinate:

In landelijke berichtgeving hoort en leest u over aanstaande vaccinatierondes voor verschillende patiëntengroepen. Wij willen hierbij aanmerken dat de uitvoering van deze vaccinatierondes per provincie en gemeente kan verschillen. De vaccinatiestrategie verandert regelmatig. Dit heeft te maken met de ontwikkelingen van de Coronacrisis (verschillende mutaties), het type- en hoeveelheid vaccin dat beschikbaar is en de kenmerken van patiënten groepen. Heeft u vragen over de coronavaccinatie kunt u contact opnemen met de praktijk of bellen met 0800-1351.

Meer informatie:

GGD Noord-Oost Gelderland

www.coronavaccinatie.nl