Corona

Nieuws

Het gaat gelukkig de goede kant op met het aantal besmettingen en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Echter blijven de basis regels 1,5m afstand houden en niet naar de praktijk komen als u koorst etc hebt, van kracht.

Binnenkort op reis naar het buitenland?

Gaat u binnenkort op vakantie en zoekt u om een andere reden een bewijs voor vaccinatie of doorgemaakte Coronainfectie? Uw huisartsenpraktijk kan en mag hiervoor geen verklaringen uitgeven. Een verklaring van vaccinatie kunt u vanaf 1 juli 2021 digitaal aanvragen via de CoronaCheck app in de Appstore of Google Playstore. Informatie hierover vind u op de website van Rijksoverheid. Ook kunt u een verklaring op papier aanvragen als u geen smartphone heeft.

Als gevolg van de Corona crisis willen we u vragen NIET naar de praktijk te komen als u klachten heeft als: hoofdpijn, spierpijn, koorts (Temperatuur >38.0), verlies van smaak/-geur, verkoudheid, hoesten of benauwdheid.

Vragen over corona of vaccinatie? bel 0800-1351 of kijk op de site van het RIVM

Laat u testen op Corona:

  1. Bel 0800-1202 of;
  2. Online via coronatest.nl (met uw DigID)
  3. Bent u zorgmedewerker, leerkracht of werkzaam in de kinderopvang.

Komt u naar de praktijk, dan willen wij u vragen een neus-mond masker over neus en mond te dragen.

Informatie over Corona leest u:

Informatie over Corona vaccinate:

In landelijke berichtgeving hoort en leest u over aanstaande vaccinatierondes voor verschillende patiëntengroepen. Wij willen hierbij aanmerken dat de uitvoering van deze vaccinatierondes per provincie en gemeente kan verschillen. De vaccinatiestrategie verandert regelmatig. Dit heeft te maken met de ontwikkelingen van de Coronacrisis (verschillende mutaties), het type- en hoeveelheid vaccin dat beschikbaar is en de kenmerken van patiënten groepen. Heeft u vragen over de coronavaccinatie kunt u contact opnemen met de praktijk of bellen met 0800-1351.

Meer informatie:

GGD Noord-Oost Gelderland

www.coronavaccinatie.nl