Apotheek

Huisartsenpraktijk IJsselpoort werkt nauw samen met Benraad apotheek (24-7 medicijnen) in Terborg. Apotheek Benraad is gevestigd aan de Hoofdstraat 25 in Terborg. De openingstijden van Apotheek Benraad zijn: maandag t/m vrijdag van 08:00 – 17:30u, en zaterdag 10:00 – 12:00u. Op zondag is de apotheek gesloten.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Apotheek Benraad. Als u uw medicijnen bij een andere apotheek wilt bestellen, vragen wij u contact op te nemen met uw eigen apotheek.

Nieuwe medicijnen na bezoek arts.

Als u op het spreekuur bent geweest en de arts schrijft een nieuw medicijn voor, ligt deze dezelfde dag voor u klaar bij de apotheek.

Vaste (Chronische) medicatie herhalen, mogelijkheden:

  • Online (MedGemak/MGn)
  • Herhaalservice
  • Receptenlijn
  • Medicijnrol (Baxterrol)
  • Brievenbus

Online vaste medicatie herhalen.

U kunt makkelijk en snel zelf uw vaste medicatie bestellen. Dit kan als u zich heeft aangemeld op MijnGezondheid.net. Ook kunt u gebruik maken van de MedGemak app voor op uw telefoon of tablet. Meer hierover kunt u lezen bij Patiëntinformatie op onze site.

Via herhaalservice van apotheek Benraad in Terborg

Bij herhaalservice vraagt 24-7 medicijnen (apotheek Benraad) automatisch nieuwe herhaalrecepten aan bij de huisarts, u hoeft zelf niets te doen. U krijgt bericht van de apotheek als de medicijnen klaar staan. Ook kunnen deze medicijnen in de Servilocker gelegd worden zodat u na sluitingstijd de medicijnen kunt ophalen. De herhaalservice is alleen bedoeld voor medicijnen die u langdurig moet gebruiken. Voor meer informatie over de herhaalservice kunt u contact opnemen met apotheek Benraad of de doktersassistente.

Medicijnen via de receptenlijn 

Als u voor een langere periode medicijnen moet gebruiken kunt u een herhaalrecept aanvragen via de receptenlijn. Deze is te bereiken via 0315-323232 waarna u in het keuze menu een 2 in toetst. De receptenlijn is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Om onze telefonische bereikbaarheid zo optimaal mogelijk te houden willen wij u vragen om uw herhaalrecepten zo mogelijk buiten onze openingstijden aan te vragen.

Medicatie in een medicijnrol (Baxter).

Soms kan het fijn zijn om uw vaste medicatie in een medicijnrol te laten bezorgen. Dit wordt ook wel een Baxterrol genoemd. Om gebruik te kunnen maken van een Baxterrol, is het goed om met de apotheek de voorwaarden te bespreken. De Baxterrol wordt per 2 weken klaargemaakt. Niet alle medicijnen kunnen in de Baxterrol.

Brievenbus / oude doosjes inleveren.

Wij willen u vragen liever geen recepten of oude medicijndoosjes in onze brievenbus te doen als u medicijnen wilt herhalen. Lukt het niet om uw medicijnen te herhalen met de eerder genoemde mogelijkheden, komt u dan langs op de praktijk voor een passende oplossing.